У Кременецькому районі поліцейські зупинили автомобіль з деревиною, вирубаною незаконно

Опубліковано:
18 Січня, 2020

У селі Кімната під час патрулювання поліцейські зупинили «Опель» з причепом, завантаженим дев’ятьма колодами сосни. Водій не мав жодних дозволів на перевезення сосни. Вантажівку помістили на арештмайданчик. Де проводилась порубка дерев – правоохоронці встановлюють. За фактом розпочато кримінальне провадження.

В області тривають відпрацювання, поліцейські перевіряють законність вирубки та перевезення деревини, місця її реалізації. За виявленими порушеннями уже розпочато шість кримінальних проваджень. Задокументовано п’ять випадків несанкціонованої вирубки лісових насаджень: у Чортківському, Кременецькому, Збаразькому та Борщівському районах.

Перевірено 23 вантажівки, які перевозили деревину. Під час перевірки поліцейські звертають увагу на наявність маркування на дереві (бірки), їх пошкодження. Контролюють чи є у перевізника  спеціальна товарно-матеріальна накладна, роздрукована на термопринтері, яка повинна містити  QR-код та печатку FSC. Відповідність накладної звіряють на сайті https://www.ukrforest.com/.

Винуватцям може загрожувати від 850 до 1700 гривень штрафу або до 6 місяців арешту, або до 3 років обмеження волі чи позбавлення волі з конфіскацією незаконно добутого.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #деревина, #ліс, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: