Тернопільська письменниця Ірина Мацко відкрила «Секрети українського щастя»

Опубліковано:
22 Січня, 2020

Що  таке «українське щастя», яке  воно, чи легко бути українцям щасливими – про це дізнавалися присутні на презентації книги Ірини Мацко «Секрети українського щастя, або Хюге по-українськи», що відбулася 21 січня в затишній хюжній атмосфері гастропабу «Naturа».

«Хюге» – скандинавське слово, під яким у всьому світі зараз розуміють особливу життєву філософію, науку жити щасливо і радісно в атмосфері спокою, затишку, тепла і гармонії.  Поширилася ця філософія щасливого життя з Данії, яку називають країною, де живуть найщасливіші люди в світі.

null

І ось пані Ірина замислилася та вирішила дослідити, а чи є українські секрети щастя? Є, і тепер їх можна знайти у її книжці. Авторка відкриває читачам унікальні рецепти щастя по-українськи, де головними інгредієнтами є ключові цінності українця: родина, сім’я, любов, дім, мистецтво відносин, свята та традиції. А  поряд з ними – інші різноманітні складові: подорожі, музика, хобі, затишні місця, місця сили тощо. У книзі багато розділів, в кожному багато підказок для щасливого життя, що всіх і не розказати протягом зустрічі.  Модератор заходу відома письменниця Леся Мудрак підкреслила, що прийом літературного монтажу, який вдало використано у книзі (вкраплено цитати відомих людей, новели, легенди, приказки, прислів’я, рецепти), робить книгу унікальною енциклопедією щастя. Поміж розмовами пані Леся вплітала і свої оригінально-образні поетичні рядки, що презентацію робило ще більш настроєвою. А коли прозвучали пісні у авторському виконанні відомого поета-пісняра Сергія Лазо, усі присутні, підспівуючи, переконалися, що музика та українська пісня – це теж щастя. Пан Сергій поділився і своїм секретом: він впевнений, що найнещасніша та людина, що не пізнала кохання, отже, кохання – це щастя, про що він і пише, і співає. Іван Степурін, директор видавництва «Саміт-Книга», у якому вийшла дана книга, теж приїхав до Тернополя привітати авторку і висловив побажання, щоб це видання стало своєрідною візитівкою України . А присутній на презентації Леонід Бицюра, заступник міського голови, признався, яке для нього  найкраще речення у книзі: «Тернопіль – найзатишніше місто України». Хочете додати щасливих миттєвостей  – приїжджайте до Тернополя. Сама авторка також підтвердила, що Тернопіль – це місце сили, місто щастя для неї.

null

А ще родзинками радості на зустрічі стали розіграш призів від авторки, запашний чай та смачний пиріг від гостинного гастропабу  «Naturа».

Для мене особисто щастя теж має різні складові, в тому числі це поезія, пісня, книга. І ось сьогодні на презентації книжки  я почувалася щасливою в кубі. Бо там була “щаслива” книга, була поезія  та чудова пісня . Це було свято для душі. Душа усміхалася. А коли душа усміхається, як читаємо у книзі, то ми щасливі.

А що для вас щастя? Навіть, якщо ви добре знаєте відповідь на це запитання, варто придбати книгу: і для себе, і як подарунок. «Щасливі» фото, затишні слова, цінний зміст додадуть кольорів щастя у кожен день.

null

Вікторія Дайвер

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #мацко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: