«Возвеселімся всі разом нині»: на сцені Тернопільського драмтеатру відбувся благодійний Різдвяний концерт (Відео)

Опубліковано:
1 Лютого, 2020

31 січня у Тернопільському академічному обласному драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка дзвінко лунала коляда. Колядували,  щедрували   Струсівська заслужена капела бандуристів України «Кобзар» (диригент капели  – заслужений працівник культури України – Ігор Козак, головний диригент – народний артист України – Богдан Іваноньків) та дитяча хорова капела «Зоринка» (художній керівник – заслужений працівник освіти України Анжела Доскоч). Благодійний Різдвяний концерт «Возвеселімся всі разом нині» подарував запрошеним надзвичайно теплі емоції та незабутні враження. Дзвінкі дитячі голосочки, сильні чоловічі голоси, струни бандури, величні слова та чудові мелодії колядок  чарували, ніби розливали сонячне проміння в душі, хотілося слухати і слухати… і здавалося, що вони відлунюють у серці, тому люди підспівували,  не шкодували оплесків та квітів. 

null

 

null

У колядках та щедрівках –  український менталітет та національний колорит, їх справедливо вважають окрасою нашої духовної культури, тому так приємно, що вони лунають не тільки в домівках, а й на сцені. Україна  дуже потребує людей, особливо митців, щоб популяризувати народну пісню, мову, звичаї та культуру. Велика подяка учасникам цього благодійного Різдвяного концерту за збереження і продовження наших славних традицій.  (До слова, не тільки співом прославляють добрі люди Україну, а й добрими справами, тому  диригент капели бандуристів Ігор Козак був нагороджений грамотою від обласної ради за волонтерську діяльність).

null

 

null

Після пишного музичного віночка колядок (і давніх, і сучасних, і легендарних, як от «Щедрик»), добрих побажань та привітань на завершення концерту прозвучала пісенна молитва «Боже великий, єдиний, нам Україну храни». Адже так  хочеться, щоб закінчилася війна, хочеться  жити, любити, працювати, в тому числі прославляти Бога і колядувати  в мирі та спокої, у вільній країні,  на рідній землі.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #коляда, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #театр, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: