«Пробудження»: у Тернополі відкрито персональну виставку прикрас з бісеру майстрині Нелі Чухрай

19.02.2020 22:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Вікторія Дайвер

18 лютого в Тернопільській обласній бібліотеці для молоді  відкрилася виставка виробів майстрині народної творчості  художнього бісероплетіння Нелі Чухрай. Нова колекція кутових герданів з квітковими мотивами покликана нагадати, що скоро прийде квітуча весна, пора бадьорості та пробудження до нових вражень, сподівань та звершень. А у серці вона може бути в будь-яку пору року, особливо, якщо носити такі прикраси.  

Гердани ще в давнину робили та носили українки, і  в наш час вони популярні. А Неля не тільки відтворює давні етнічні, квіткові мотиви та узори, а й додає їм сучасності. І на виставці можна оглянути чимало різних авторських герданів-картин, на яких навіть і Тернопіль, і Париж.

Присутні поспілкувалися з майстринею, дізналися про її творче життя ( а воно не обмежується лише бісероплетінням: Неля в’яже, вишиває, валяє з шерсті, ремонтує намиста),  про те, як народжуються ідеї, скільки часу затрачається від ідеї до народження виробу. Також охочі могли спробувати попрацювати за бісерним станком та створити кілька  бісерних рядків майбутнього «веселкового» виробу.

Було красиво і захоплююче.

Виставка триватиме до 28 лютого. То ж знайдіть можливість побачити та насолодитися цією красою.

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі