У світлиці Бережанського музею – креативні уроки творчості

Опубліковано:
24 Лютого, 2020

Можливості сучасних музеїв фантастичні! Було б тільки бажання проявляти креативність і залучати до співпраці не лише людей мистецтва, а й письменників, науковців і просто цікавих особистостей. Це чудова нагода долучитися не лише до здобутків минулого, але й стати своєрідним центром ефективного навчання, виховання та розвитку дітей та учнівської молоді. Взірцем новаторства є  Бережанський музей імені Богдана Лепкого, директорка якого Ірина Ухман. Тут відбуваються не лише екскурсії, а й різноманітні майстер-класи, уроки:  зокрема – української мови для учнів 8-Б класу ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (вчителька Н. М. Демчук); інтегрований урок літературного читання та образотворчого мистецтва на тему «Малювання ілюстрації до вірша Богдана Лепкого «Біла мево, що кружляєш?» для другокласників ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (вчителька О. Д. Олесневич), діє тут також «Світлиця фінансової грамотності», безліч творчих зустрічей.

Одна з таких відбулась нещодавно, про це йдеться на сторінці музею в мережі ФБ: «Кожна людина намагається відшукати формулу щастя та знайти секрет успіху. Але хіба може бути щасливою та людина, яка не знає себе, не знає, чого хоче? Передусім кожному слід зрозуміти себе, знайти своє заняття та покликання, бо нема нічого радіснішого, аніж жити за призначенням.
Сьогодні у музеї Богдана Лепкого був надзвичайний день, що подарував зустріч з неймовірною людиною, яка знайшла свій шлях – шлях вишуканого слова та письменництва – авторкою дитячих книг, журналісткою та фотографом, лавреаткою Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Братів Богдана та Левка Лепких Валентиною Семеняк-Штангей.
На зустріч завітали першокласники ЗОШ І-ІІІ ст. №2 разом із вчителями Г. Б. Вовк та Н. М. Сенишин, другокласники (Г. М. Олійник ) та учні 4 класу (Н. Р. Байко та Н. М. Брик).

Виставкова зала музею переповнилась дитячими усмішками, обіймами, радістю та захопленням. Валентина Миколаївна ділилась з дітворою секретами своєї творчості, історіями написання перших оповідань , відповідала на численні запитання маленьких школярів та роздавала автографи. Всі присутні відчули душевне світло та любов, яку дарує письменниця у своїх творах».

Кожну мить будьте СВІТЛОМ –
Від якого не можна сховатись.
Кожну мить будьте ЛЮБОВ’Ю –
Від якої спалахує серце.
Кожну мить будьте ДОБРОМ –
Від якого довкола все добрішає.
Кожну мить будьте РАДІСТЮ –
Від якої оживає весь світ.
На згадку про теплу зустріч авторка подарувала у фонди музею свої книги.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Дарина Колосок

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #музей, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: