Волонтерка з Тернополя перенесла тяжку операцію на мозку після травми і знову потребує допомоги

Опубліковано:
23 Березня, 2020

Як повідомлялося близько тижня тому – 50-річна волонтерка з Тернополя Галина Старковська на українсько-польському кордоні зазнала інсульту та фізичної травми мозку, перебувала в комі. Тепер вона перенесла одну операцію і через місяць буде проведена львівськими медиками друга.

Нещастя сталося вночі 15.03.2020року, а операція проведена 18.03.2020р. в нейрохірургічному відділенні «Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова» комунального некомерційного підприємства, що по вул.. Ів. Миколайчука №.9.

Діагноз у пані Галини, якщо так можна мовити, дуже суворий: ВЧМТ. Злам основи черепа. Забій головного мозку. Субарахноїдальний крововилив. Множинні аневризми судин головного мозку(див. фото).

Нині за матір’ю доглядають два її сина – Володимир та Сергій. А взагалі, у пані Галини є п’ятеро дітей. Багато років поспіль вона співпрацювала з багатьма волонтерськими групами м. Тернопіль і м. Теребовля, допомагала нужденним людям різних категорій, багато разів бувала на самій передовій Східного фронту з гуманітарною місією, попадала під обстріли «Градів», її син Микола, який служив у Мар’їнці, власноруч нагинав голову мамі під час ходи по окопах від московських снайперів, всього не перерахувати. Одне можна сказати про Галину: це сильна жінка, жінка із стальною волею, в той же час з надзвичайними доброю душею та материнською любов’ю. І ось тепер вона перенесла тяжку операцію та чекає наступної. Стан здоров’я хворої, як кажуть лікарі, задовільний. Проте їй не можна підніматися та ходити(хіба, що лише по нужді), розмовляти по телефону, читати і т.д., тобто заборонено все, що напружує мозок. А люблячі маму сини не покидають її ні на хвилину…

Вся родина пані Галини щиро дякує добрим людям та волонтерам Тернопільщини, які вже їм допомогли в тяжку хвилину! За словами Володимира Старковського, зібрано було біля 25 тис. гр.., чого хватило на утримування в лікарні та лікування тяжкохворої. Допомагають родині й волонтери з Канади, зокрема, Олександр Кривокульський, який був з Галиною від самого початку волонтерства в Теребовлянському районі Тернопільської області. Пані Галина ще буде перебувати в львівській лікарні близько тижня, а потім її транспортуватимуть додому, до Тернополя. Нині сини на ніч вже не залишаються біля матері так, як їй вводять на ніч снодійне. Постало питання – де ж їм перебувати ті ночі? Тому звертаємось до львівських волонтерів – допоможіть з влаштуванням на ніч синів Галини(до речі, один з яких майданівець і атовець), але неподалік лікарні,бо ж нині карантин і міський транспорт не ходить.

Пригадуються чомусь слова пані Галини, які вона повторювала безліч разів, коли її називали волонтеркою: «Та яка я волонтерка? Я не волонтерка, просто мені хочеться допомогти нашим воїнам ЗСУ й всім нужденним людям от і все. Можливо колись і мені хтось допоможе…» Ось на превеликий жаль і настав такий час.

Звертаємося до всіх небайдужих людей Тернопілля та Львівщини  й особливо до тернопільських волонтерів, з якими пані Галина в різні часи тісно співпрацювала, допоможіть хто і на скільки може коштами на наступну операцію! До слова – перевезення  тяжкохворої в лежачому положенні на медичному спецтранспорті в один бік коштує 3,5 тис. гр..

В кожному районному та обласному центрах є багато волонтерських організацій, тож браття й сестри, допоможіть своїй соратниці по духу і крові, не залишайтесь байдужими у  цей тяжкий для нашої України час, в час, коли три чуми намагаються нас перемогти – московська та вірусна, також внутрішня. Та не на них тримається наша віра в Бога, в добро, перемогу, лише на вас, добрі люди!

Прохання перерахувати кошти хто скільки зможе на картку ОЩАД-банку №: 4790 7299 0942 3915(Прим. авт.. – якщо переказ коштів здійснюється з іншого банку, то прізвище власника картки не висвітлюється).  Номер телефону сина пані Галини – Володимира Старковського:  0988999650 .

null

З повагою та найкращими побажаннями, Теребовлянський Міжнародний благодійний фонд «Чесна Україна.

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #допомога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Старковська, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: