Звернення до Тернопільського обласного штабу по боротьбі з коронавірусом

27.03.2020 07:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

Мешканців області нині, під час всесвітньої пандемії, цікавлять багато речей та виникає багато запитань. Можливо деякі з них і розглядались штабом та приймались по них відповідні рішення. Все ж для широкого загалу це залишається невідомим. Тому люди хочуть знати відповіді на свої запитання, перераховані нижче.

Найперше, що необхідно відмітити так це те, що автор та й більшість людей області підтримують всі дії та рішення штабу. Проте народ цікавлять такі запитання.

1.Про захисні маски. Штабом прийняте рішення про обов’язкове їх насіння кожною людиною. Але і по нині тих масок катма в аптеках. То напевно подібні рішення потрібно приймати, перед тим забезпечивши достатню кількість масок в кожну аптеку області.

2. Про дезінфікуючі засоби, мило. Якщо магазини з такими товарами закриті, а в аптеках вони відсутні, то де їх взяти простому мешканцю?

3. Про інші засоби власної гігієни. Розглянемо це питання на прикладі чоловічих одноразових станків для гоління. Карантин продовжили ще на місяць, а поголитися потрібно хоч через 1-2 дні. Магазини з такими товарами закриті. То всім чоловікам Тернопілля цілий місяць ходити «будулаями»?

4. Про товари побутової техніки та засоби для ремонту. Приклад: потекли в квартирі водопровідні крани, а чи у власному обійстю вийшла з ладу каналізація. Де взяти мешканцям необхідні засоби для ремонту? І хто те має ремонтувати? Чи бути без води і каналізації цілий місяць?

5. Хто в області контролює ціни на лікарські засоби, ліки, продукти харчування тощо?

6. Зрозуміло, що українці знаходять вихід з любої ситуації. Так і тепер. Але при цьому кожному з нас потрібно викручуватися, думати та придумувати і все так робити, щоб, як каже давня поговірка, « і вовк був ситий, і вівці цілі». До прикладу про людей, які палять. Адже у них так, як і в решти за Конституцією однакові права. Так чому їх за карантину обмежили? Де вони мають купляти собі куриво?

7. Нині пішли в рух Інтернет-магазини і все там з доставкою на дім. Можна замовити будь що, але по цінах інших вже, ніж у звичайних магазинах. І знову запитання: хто в області контролює цей Інтернет-рух комерційний? Доки нас будуть «доїти» до нитки і то під час смертельної загрози?

8. Про ТБ. Під час вимушеного сидіння дома увага багатьох людей мимоволі прикута до телевізорів. Але є багато родин у яких не працюють телевізори так, як на супутникових антенах вимкнуті всі канали і потрібно, або купляти нові тюнери до них, або кликати майстрів для перепрошивання тих тюнерів. Уявімо таку ситуацію: Інтернету немає, телебачення не функціонує. Куди діти себе в чотирьох стінах? Трохи краще в селах, бо там завжди знайдеться робота по господарстві та на городі, адже весна йде і треба все садити та сіяти(хоч і тут проблем вистарчає, наприклад, з насінням).

Так можна продовжувати до безкінечності. Якраз всі випадки тієї «безкінечності» мав врахувати кожен штаб по боротьбі з пандемією – кожного району, кожної області й Всеукраїнський.

Невелика пропозиція від краян по крамницях: Видати дозволи на відкриття деяких крамниць із самими необхідними товарами для людей. Зобов’язати всіх власників крамниць продавати свої товари лише через спец-віконця і в належному захисному одязі, з дезінфікуючою обробкою грошових знаків та ще й з попереджувальними написами над тими віконцями.

null

 

null

Нові фото патогену SARS-CoV-2 зроблені в лабораторії Rocky Mountains в Гамільтоні, штат Монтана, США.

Віктор Аверкієв


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі