Онлайн трансляції богослужінь з Теребовлянської ПЦУ Святого Рівноапостольного князя Володимира

08.04.2020 22:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

Саме на Благовіщення, 7 квітня 2020 року, в даній церкві вперше відбулася пробна онлайн трансляція Святкової літургії, а вже з прийдешньої неділі та надалі всі богослужіння проходитимуть в такому режимі.

Ось, що розповіла регент церковного хору Наталія Ліщинська: «У день Благовіщення Пресвятої Богородиці до нашого храму прийшла добра новина - з наступного тижня ми зможемо транслювати богослужіння онлайн. Усе почалося із повідомлень в Інтернеті, де багато парафіян пропонували та просили зробити в храмі онлайн трансляції служб. Проте на той час ми не мали можливості це робити через слабкий Інтернет-зв’язок і відсутність потрібного обладнання. Отець Володимир знайшов добрих людей, які нам допомогли коштами і з технікою. Від усієї церковної громади складаємо щиру подяку нашим благодійникам за можливість слухати Слово Боже вдома і бачити стіни рідної церкви! Хай Господь береже вас!»

Настоятель храму, обласний декан, декан Теребовлянського деканату, митрофорний протоієрей, отець Володимир Якубишин  підтвердив добру новину: «Шановні браття й сестри, бачите як виходить? Навіть саме погане в світі, що зараз діється, може привести до добра. Дякуємо нашому Господу за те, що знайшлися добрі, щирі люди, які без ніякого особистого зиску надали допомогу для церкви в тяжкий для всіх наших парафіян час. Завдяки цьому ми встановимо в храмі потужний Інтернет й відеокамеру та надалі будемо всі богослужіння транслювати через соціальну мережу Фейсбук. Та вже сьогодні наша учасниця церковного хору Ольга Ліщинська через телефон провела пробну трансляцію, вірні на відстані, навіть з Європи, могли побачити стіни рідної церкви, почути Святкову літургію, душею перенестися в рідні пенати та возложити славу Господу нашому, Пресвятій Богородиці. Дуже приємно, що відразу було дуже багато переглядів.

Хочу всім нагадати слова про милостиню, благодійність із Євангелія від Матвія: «А як ти чиниш милостиню, - хай не знатиме ліва рука твоя, що робить правиця твоя…». Що значить, хай не знає ліва рука, права рука: чи вони мають розум, вони там знають щось? Ні. Руки - це діла. Праві діла - це коли ми робимо цю милостиню. І права рука хоче дати милостиню, причому таємну, Христа ради, і мати цю нагороду. А ліва хоче розголосити, і мати зиск з того земний. Тому що ліве - це і є земне. Вона каже: а я знаю що ти зробила, і розкажу. «Стережіться виставляти свою милостиню перед людьми, щоб бачили вас; а як ні, то не матимете нагороди від Отця вашого, що на Небі». Дай Бог нам отак жити: тихенько, смиренно, з любов'ю, наповнюватися світлом, очищуватись самим і розповсюджувати навколо себе це світло доброти, смирення, любові без всяких закидів на нагороду, а Христа ради. «…щоб таємна була твоя милостиня, а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно».

null

 

null

Віктор Аверкієв


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі