Нова пожежа на Теребовлянщині (Відео)

22.04.2020 09:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

Подібне почало дуже часто останнім часом діятися й по всій Україні, починаючи з минулого року. Підпали, необережне обходження з вогнем, байдужість – все це надокучило надзвичайно всім, але все продовжується й на жаль ще рідко знаходять винуватців пожеж.

Як повідомив староста сіл Зеленче та Підгора, що на Теребовлянщині та які належать до Теребовлянської ОТГ, Володимир Кобильняк, пожежа почалася близько першої години ночі 21.04.2020 року на правому березі р. Серет, на місці висохлого Підгаєцького ставка, де нині є, вірніше вже були, великі зарості очерету, осоки та інших болотяно-лугових трав. Ця місцина знаходиться на стику декількох сіл, а саме – Семенів, Підгайчики, через річку - Залав’є та Зеленче. На цих землях природно-заповідного фонду району проростають різноманітні рослини, деякі з них занесені до Червоної книги України. А також тут водяться різноманітні комахи, безхребетні, птахи, звірі, зокрема, зайці, їжаки, білі чаплі, лебеді та інші. Мальовничий куточок нині став чорним згарищем, загинуло маса рослин і тварин. А поряд є ще й пасовище, яке також горіло в березні цього року. В загальному, в тих місцях були пожежі й на весні минулого року, пізніше по лівому березі р. Гнізна між селами Зеленче та Плебанівка, навіть горів ліс біля села Малів.

Про те, як все відбувалося розповів сільський староста ( він також за відсутності старости с. Семенів,  виконує його обов’язки тимчасово) пан Володимир: « Мені почали дзвонити люди ще вночі і я зателефонував до Теребовлянського відділу ДСНС в Тернопільській області, але звідти повідомили, що вони вже в курсі, відправили машину й пізніше загасили пожежу повністю. Проте біля восьмої години ранку вогонь знову розгорівся й знову пожежники його гасили(див. відео  і фото). Цього разу горіло з іншого боку і це був без сумніву підпал за висновками пожежників. З цього приводу дуже прикро констатувати, що подібне діялося під час Великодніх свят. Вже й штрафи значно зросли за подібне шкідництво та й це не лякає чомусь шкідників чи шкідника. Хіба таке може робити нормальна людина? Це ж якою поганню потрібно бути, щоб таке чинити зло проти Господа, проти людей, живих створінь природи? Невже і цього разу не буде знайдено винуватців пожеж?

null

 

null

 

null

 

null

 

null


Віктор Аверкієв, фото і відео: Володимир Кобильняк


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі