Галина Кіт

Галина Кіт

журналіст, кореспондент, tenews.te.uа

Секс і карантин під час пандемії коронавірусу

01.05.2020 22:44   Джерело: TeNews
Автор : Галина Кіт

Напевно багатьох молодих людей, і не тільки їх, цікавить питання: чи можна займатись сексом під час карантину, чи можна під час нього через інтимну близькість заразитись.

Найперше, потрібно сказати, що карантин так чи інакше впливає на кожну людину психологічно. В кожного з нас в свідомості, а ще більше в підсвідомості виникла пересторога, боязкість щодо ймовірного зараження COVID-19. І ці відчуття постійно присутні в нас хочемо ми того чи ні. Нині кожен рятується від тих відчуттів як може. Відмінно дають про них забувати постійна зайнятість, наприклад, люди, які мають земельні ділянки, працюють на них, інші – почали багато читати, ще інші збільшили приділення  уваги своїм дітям. Також немале значення при вимушеній ізоляції відіграє секс. Сучасна наука вже давно з’ясувала, що секс є дієвим методом боротьби зі стресами в загалі, а нині під час карантину й поготів. Наука – наукою, але про переваги сексу в подоланні всіх життєвих негараздів знала ще первісна людина за часів мамонтів(до речі, знайдені й відповідні наскельні малюнки тих людей). Із сучасної медичної точки зору під час оргазмів обох статей виділяються специфічні гормони та негативна енергія, які покращують загальний стан людського організму. В той же час кожен партнер наповнюється один від одного позитивною енергією.

Отож, з’ясуємо, що ж на дану тему говорять українські та зарубіжні лікарі.

Відомий український педіатр і телеведучий Євген Комаровський багато дає порад як уникнути стресів під час карантину і навіть як покращити своє здоров’я завдяки карантину. Також він неодноразово розповів про те, чи передається коронавірус статевим шляхом, його розповідь можна знайти на відео в Ютубі. Лікар наголошує: «Те, що коронавірус може передаватися статевим шляхом, не доведено ще ніким, але вам доведеться дуже постаратися, щоб в процесі статевого акту не здійснити контакти слизових оболонок верхньої частини вашого тулуба». Лікар зазначив, що під час сексу коронавірус можна легко передати у процесі поцілунків. Але він додав, що можна знайти величезну кількість поз, за яких  немає контактів лицем до лиця. Комаровський також вважає карантин зручним часом для того, щоб виправити демографічну ситуацію в країні.

null

Зарубіжні вчені заявляють, що новий коронавірус не передається статевим шляхом, проте вони радять утриматися від пошуку нових статевих партнерів в цей час. Про це пише The Guardian.

«Немає ніяких доказів того, що COVID-19 може передаватися через вагінальний, або анальний секс. Проте, поцілунки є дуже поширеною практикою під час статевого акту, і вірус може передаватися через слину», - говорить професор і практикуючий лікар Джессіка Джастман.

Доктор радить утриматися від пошуку нових партнерів в цей час і каже, що якщо ви живете з постійним сексуальним партнером і у вас немає будь-яких симптомів захворювання, не було контакту з зараженим, то «секс може стати відмінним способом повеселитися, підтримувати відносини й зняти стрес в цей потенційно неспокійний час».

Доктор Карлос Родрігес-Діас радить тим, хто не був у ізоляції зі своїм постійним партнером, використовувати «інші форми вираження чуттєвості», так він скромно називає віртуальний секс: СМС, відеодзвінки, еротичну літературу і мастурбацію. Він говорить, що потрібно «використовувати ці декілька тижнів, щоб направити свою енергію, досліджувати себе і подумати про те, що ви шукаєте». Напевно він все таки привий, адже під час «вірту», як нарекла цей спосіб статевого задоволення сучасна молодь, неможливо заразитись ні чим. Зрозуміло, що це не те, що реальні відносини, бо тут немає таких життєво необхідних кожній людині відчуттів, як дотик, запах, залишаються лише – зір та слух, проте все таки це краще, ніж нічого.

Цікаво розповідає на цю тему Марія Ткаченко (на жаль невідомо хто вона й звідки) у своїй статті. Наведемо частину її дослівно:  «Якщо ви на карантині вирішили від сексу не утримуватися і маєте намір «самоізолюватися» разом зі своєю парою, то запасіться не лише продуктами і туалетним папером, а й, про всяк випадок, презервативами.

Прийшов час і для знайомства з асортиментом секс-шопів. Але якщо ви не встигли придбати нічого інтригуючого, а сервіси доставки вже не працюють (з банальної причини — кур'єри теж десь з кимось «самоізолювалися»), не біда. Час, натхнення і часточка фантазії допоможуть вам здійснити чимало відкриттів і в межах власного дому. Зрозуміло, все подальше можна читати з посмішкою, якщо ви — особистість досвідчена і самодостатня. Як і ваш партнер, зрозуміло. А для «фантазерів-початківців» тут може знайтися щось надихаюче.

Коли мова заходить про рольові ігри, то, мабуть, перше, що спаде вам на думку, (особливо якщо вам пощастило встигнути закупитися масками) це гра «лікар і пацієнт».

Але це далеко не все. Наприклад, якщо є в будинку старий добрий твістер — в нього можна грати і голяка. Не виключено, що заразом ви випадково відкриєте для себе якусь нову цікаву секс-позу.

null

«Правда чи дія?» — дитяча гра може стати абсолютно недитячою, коли ви пограєте в неї вдвох у спальні. Запишіть на папірцях найбільш нескромні питання один до одного і сміливі дії, які буде змушений виконати той, хто не захоче відповідати. Тягніть по черзі, не підглядаючи. А ще підготуйте гральні кубики і вигадайте якусь сексуальне дію для кожного числа, яке може випасти. Власне, в будь-яку гру, від «дурника» до шахів, можна грати на роздягання, або пікантні примхи.

У повсякденному житті вас оточує безліч предметів, які можна використовувати для інтимних пустощів. Електричні зубні щітки і телефони, багатообіцяюче вібрують.

Силіконові та дерев’яні кухонні лопатки добре ляскають по голому тілу (тільки не дуже сильно, а то вийдуть 50 відтінків сірого). Звичайна резинка для волосся за необхідності замінює кільце для пеніса, яке допомагає підтримати міць ерекції і відстрочити еякуляцію.

Панчохи і пояси підуть для зв’язування (тут увага: ніколи не залишайте нерухомого і безпорадного партнера самого, це небезпечно). Коли ви спробуєте свіжим оком озирнутися і порахувати навколо себе повсякденні речі, які за формою і розміром нагадують фалос — ви загубите лік. І тут знову увага. Звичайно, лікарів швидкої зараз трохи втішить пацієнт, який надійде до них не з кашлем або температурою, а з якимось цікавим предметом, що застряг у не менш цікавому місці. Але краще не треба нікого так веселити. Пам’ятайте про безпеку. На будь-яку річ, яку ви маєте намір під час інтимних ігор вводити в анус або піхву, повинен бути надітий презерватив. Так ви захистите слизову від подразнення і будете впевнені в тому, що вийняли предмет повністю, не лишивши нічого всередині на пам’ять.

Зрештою, зараз не час для марнотратства: морквина або корінь петрушки потім чудово підуть у борщ. І ще один важливий момент: експерти дуже не радять використовувати в якості дилдо порожні пляшки. При введенні може утворитися вакуум, який не дасть вам витягти пляшку. І тоді, як ми вже говорили, ви зможете неабияк повеселити лікарів швидкої допомоги.

Як бачите, є купа опцій, і нудьгувати під час карантину буде просто ніколи. Ви навіть можете створити власний еротичний календар. Планування — це теж сексуально.

Хто знає, може, ви ще будете вдячні карантину за те, як він змінив ваше особисте життя.

Читач може не поділяти думки авторів та лікарів, поради яких тут висвітлені, але поважати та не ображати їх ніяким чином.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі