Бліц-опитування зініціювали бібліотекарі

08.05.2020 21:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

В умовах ситуації, що склалась сьогодні у світі, людство проявляє креативну творчість на всіх ділянках своєї праці. Так бібліотекарка Тернопільської книгозбірні (бібліотека-філія №2 для дорослих) Ірина Федорович разом із завідувачкою Ольгою Коненко зініціювали і започаткували бліц-опитування серед письменницького люду. Участь вже взяли Любов Малецька, Ірина Мацко, Сергій Гридін.

Серед запитань, на які треба було дати цікаві відповіді: перша казка дитинства, яку читаєш книжку, що перечитуєш, що бракує сучасним бібліотекам тощо. У кожного автора відповіді свої і вони, зрозуміло, неповторні. А ще згадана бібліотека має соціальних партнерів зі станції юних техніків, яких також залучили до опитування. На поставлені запитання відповідали Галина Стандрет та Ніна Лозова. Також участь беруть письменники Ольга Атаманчук, Олег Герман, поетеса і радіожурналістка Лариса Миргородська. Дитячий письменник Сергій Гридін під час домашньо-карантинного «ув’язнення» несподівано відкрив у собі ще й інші грані письменницького таланту – почав писати для дорослих.  За майже два місяці карантину написав вже три книги, причому для різних авдиторій. Почав з підліткової, плавно перейшов до дитячої – четвертої частини «Федька, прибульця з Інтернету» (з якого, власне, все колись і почалося), а кілька днів тому закінчив роботу над містично-детективною повістю для дорослих. А на «найболючіше» запитання про те, що бракує  сучасним бібліотекам, відповів так: «Сучасним бібліотекам, особливо в маленьких містечках і селах, бракує нових книжок, маючи які, іноді можна було б заплющити очі навіть на не найкращі умови праці. Формат роботи бібліотеки залежить від конкретної людини (бібліотекаря) і її бажання працювати, тому універсальних пропозицій тут бути не може. Єдине чого не хотілося б, аби бібліотека перетворювалась на комп’ютерний клуб із повною втратою своїх першочергових функцій». Чудова відповідь з якою неможливо не погодитись!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі