Майже 1,5 млн ​га сільськогосподарських угідь не мають власника​

Опубліковано:
15 Травня, 2020

Нам хочуть розказати байки, що землі держвласності практично немає. То рахуйте: Вважаю, що ми повинні розібратися з ефективністю використання понад 700 000 га землі,наданих органам державної влади та місцевого самоврядування, громадським організаціям, закладам освіти та культури, профспілкам, житлово-експлуатаційним організаціям. Крім того, 550 000 га надані промисловим підприємствам, 640 000 – підприємствам транспорту, понад 400 000 – військовим частинам, навчальним закладам Міноборони, 500 000 – організаціям, підприємствам, установам оздоровчого, р​​екреаційного та історико-культурного призначення, 250 000 – водогосподарським підприємствам, 88 000 – спільним підприємствам, міжнародним об’єднанням і організаціям юридичних і фізичних осіб. Разом із тим у нас є і 800 000 га землі, які досі не надані у власність або постійне користування в межах населених пунктів, а ще – т. зв. нічийні польові дороги між паями, полезахисні смуги, горішники тощо.

Разом ​і​з тим​ ​слід памятати,​ ​що ​під час т​. зв​. земельної реформи 6.9 млн.​ ​громадян України набули право на земельну частину (пай)​, ​із них 6.8 млн.​ ​отримали сертифікати.​ З цього випливає,​ ​що близько 100 тисяч паїв (біля 400 тисяч га)​ ​залишилися невитр​ебуван​ими, тому і доля їх невідома​. ​Лише​нь​ можна ​з​догадатися​, що така земля використовується без відповідних правовстановлюючих документів,​ ​а це ​- ​несплата податків,​ ​орендної плати. ​Для прикладу наступні цифри Держгеокадастру України​:​​близько 310 ​000 власників земельних часток (паїв),​ ​які померли,​ ​спадщину ​так і ​не переоформ​или. Таким чином​, ​близько 1.5 млн.​ ​га с​/​г угідь фактично не мають власника​. 

Михайло Апостол.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #апостол, #блог, #земля, #кадастр, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: