У квітні Фонд прийняв до оплати 1,3 млн днів декретних

16.05.2020 12:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Видатки Фонду соціального страхування України за допомогами по вагітності та пологах у квітні зросли на 9,9% – упродовж минулого місяця на оплату прийнято заяви-розрахунки для фінансування декретних на суму 386,7 млн грн проти 352 млн грн у квітні 2019 року.

Загалом виплати нараховано для 11,1 тисяч працюючих жінок за 1,3 млн днів перебування у декретних відпустках.

Середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах у квітні склав 288,3 гривень.

У загальних випадках тривалість відпусти по вагітності та пологах, за кожен день якої Фонд компенсує втрачений заробіток, складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів). А в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді, додатково до основного видається листок непрацездатності тривалістю 14 днів, який також підлягає оплаті за кошти ФССУ. Тривалість листка непрацездатності у зв’язку із вагітністю та пологами для жінок, віднесених до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, становить 180 календарних днів.

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі