Заказник «Наші Гаї» під Тернополем – кольоротерапія просто неба (Фоторепортаж)

Опубліковано:
10 Червня, 2020

Те, що довкола нас так багато зелених кольорів, насправді велике земне щастя. Шкода, що не всі люди вміють це цінувати. Та що там цінувати! Хоча б усвідомлювати, яке велике значення має цей колір у нашому з вами житті. Кольоротерапія просто неба! А які неймовірні відтінки має зелена барва на початку літа: ніжний оксамит, салатовий, темний. Природа щедро обдарувала людей «зеленими» дарами. І неспроста. Бо  дерева, ліси  – несуть у собі феноменальну зцілювальну дію.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Літо ступило на поріг червня розмаїтим цвітінням суниці, чебрецю. Вбралася білим квітом лісова шипшина, бузина. Проросли перші несміливі паростки майбутніх дубів, вбралися кількома листочками, соромливо визирають із зеленої трави – це торішні жолуді. Десь обізвалася зозуля. Сполохано затріпотіла крильцями невідома мені якась дрібна пташка. Лісові нетрі таємничі, загадкові, наповнені сонячними октавами незнайомих звуків. Лісу не притаманна ідеальна тиша. Поряд  хруснула галузка, але ж в радіусі кількох метрів – нікого. Дива! Ліс одночасно мовчить і дихає. Дихає стовбурами дерев і кущів, травами, лісовими квітами, торішнім листям. А якщо зупинитись і прислухатись, то можна помітити і відчути, що життя цього зеленого царства насправді ніколи не стихає: воно вирує. Це зовсім інший невидимий темп життя, який несе у собі спокій. Саме те, чого так бракує сучасній людині.

На одній з околиць Великих Гаїв, що в Тернопільському районі, з’явилась охоронна таблиця із написом «Ландшафний заказник місцевого значення «Наші Гаї», який охороняється законом. Відчувається, що тут піклуються про рідну місцину, а це добрий приклад для наслідування іншим.

Валентина Семеняк
Фото авторки

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #великі гаї, #заказник, #ліс, #наші гаї, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: