Теребовлянський благодійник разом з афганцями віддали честь першому загиблому патріоту на Тернопільщині в російсько-українській війні

19.06.2020 19:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

19 червня 2020 року виповнилося рівно шість років з дня загибелі героя війни з москалями Віктора Семчука із с. Залав’є Теребовлянського району, йому тоді було лише 23 роки. Вже традиційно щороку до могили на сільському цвинтарі йде маса людей. Ось і цього року, незважаючи на карантин, теребовлянські ветерани війни в Афганістані разом із своїм близьким другом та благодійником Юрієм Дзюбаном віддали шану загиблому.

Віктор служив снайпером-розвідником в розвідувальному відділенні штабного батальйону 24-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ з місцем постійної дислокації у м. Яворів Львівської області. Виконуючи військовий обов’язок перед Батьківщиною, Віктор віддав найдорожче, що мав – своє молоде життя в бою під Ямполем Донецької області. І за особисті мужність та героїзм, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України Указом Президента від 15 липня 2014 року був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Пан Юрій Дзюбан поділився: «Ми з афганцями дружимо здавна і навіть довелося приймати участь у створенні їхньої організації в ті давні радянські роки. З того часу багато в чому їм допомагав - як дружніми порадами, так і матеріально. Нашому загиблому герою ми віддаємо шану кожного року, так вже в нас повелося…»

Заступник голови Теребовлянського районного відділення Української спілки ветеранів Афганістану(УСВА) пан Іван Яремко сказав: «Старші люди говорять, що після ІІ світової війни ніхто вже не сподівався ніяких кровопролить у ближчі часи, але сталося не так, як гадалося на превеликий жаль. Не забарився Афганістан, де у локальній війні мені особисто та моїм бойовим побратимам-теребовлянцям довелося приймати безпосередню участь. Потім Майдан, а далі й напад північного сусіда на Схід України і знову ллється українська кров за рідну землю, просякає тією червоною священною рідиною наш чорнозем… Першим на Теребовлянщині та й у всьому Тернопіллі віддав молоде життя за нас усіх наш земляк. На сьогодні безпосередньо на війні з москалями загинуло сім захисників з нашого району, а в загальному смертей, пов’язаних з війною – 13. Сумно і прикро нам, ветеранам Афганістану, бо це ж фактично наші діти… Товариство нашої спілки кожного року вшановує пам’ять загиблих воїнів в Афганістані та в АТО, зустрічається з родинами їх, допомагає чим може. Зокрема у всі ці роки нам завжди допомагав матеріально своїм коштом наш товариш, підприємець Юрій Дзюбан».

А далі друзі спільно склали молитву та запалили лампадки пам’яті, вклали живі квіти до підніжжя могили героя.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі