Сьогоднішні відставки не з вузькопрофільної, а з державницької точки зору

Опубліковано:
1 Липня, 2020

Як відомо, сьогодні заяву про відставку написали Голова НБУ Яків Смолій та Голова АМКУ Юрій Терентьєв.

Почнемо, звісно, зі Смолія.

У команді Зеленського не просто кадровий дефіцит – у нього кадровий апокаліпсис. Смолій тому і залишився так би мовити у спадок від Порошенка, бо НЕ БУЛО у Зеленського гідної заміни – НЕ БУЛО.

До честі Смолія, можна сказати, що гривню він більш менш тримав на рівні 26-27 протягом року. Скачків за 30 я не пригадую. тепер же, Смолій йде через “систематичний політичний тиск” і це погано. Ось чому:

1. Це сигнал для іноземних інвесторів. На Голову Нацбанку України політично тиснуть, а значить поведінка гривні після відходу Смолія буде вкрай не прогнозованою.

2. Смолій був ФАХІВЦЕМ (яке наразі рідкісне визначення) банківської справи, а хто буде тепер? Якісь Юзіки, Клітіни чи бухгалтер “Квартал 95” в кращому випадку?

3. А може зайти людина Коломойського (окремим пунктом) і тоді, весь контроль за монетарною політикою опиниться в руках одного олігарха.

4. Три попередні пункти відіб’ються на КОЖНОМУ з нас. КОЖНОМУ. Якщо Гривня “полетить”, то це означає інфляцію, а з нею знецінення зарплат і заощаджень. В першу чергу – заощаджень.

По Терентьєву:

Він теж залишився у спадок від Порошенка. Зеленський так само його не звільнив, бо відповідної людини у нього в команді НЕ БУЛО. І от тепер йде Терентьєв. Це на руку передовсім олігархічним монополіям. які хоч якось контролювалися АМКУ. Тепер контролю може не бути, а це означає:

1. Посилення позицій олігархату.

2. Як наслідок, остаточне вбиття мінімальної конкуренції на ринках, а значить “героїчна” смерть передовсім мікро- та мпалого бізнесу. Середній помре пізніше, і можливо менш “героїчно”, але помре.

3. Передовсім монополії будуть відчутні у енергетичній сфері, а це ЗНОВУ Ж ТАКИ Коломойський, який заради виграшу у війні з Ахмєтовим доручив Герусу поправку внести, яка дозволила повернути поставки електроенергії з РФ прямо на “Центренерго”, яке належить Коломойському.

4. Звісно, Ахмєтов теж може посилити монополію, та все ж він більше орієнтований на так би мовити “саморозвиток” без поглядів в бік РФ як Бєня.

5. Все це відіб’ється ЗНОВУ Ж ТАКИ на нас. У наших платіжках за газ, електрику. опалення…

Коротше, ви собі як знаєте, а я виступаю за Уряд Національної Єдності (Згоди, Консенсусу) – заради ПОРЯТУНКУ Державності. Охлос і так докерувався вже до краю, а тепер просто стає страшно. Да, циркулюють чутки щодо повернення Яценюка на посаду Голови НБУ, але я не хочу завчасно себе тішити. Дуже тривожно мені. Не страшно, але тривожно. І от щоб не було страшно, а головне пізно – давайте думати…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відставка, #смолій
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: