Бережанський замок очікує на реставрацію наступного року (Фото)

Опубліковано:
21 Липня, 2020

Бережанський замок став одним зі 100 культурних об’єктів України, які увійшли до програми «Велике будівництво», а це означає, що у 2021 році його планують реставрувати. Цей проєкт уже готовий для розгляду Міністерствами і незабаром його мають презентувати.

Бережанський замок збудований у вигляді 5-тикутної споруди. На нього неодноразово нападали вороги і руйнували його, але найбільшої руйнації замок зазнав за радянських часів. Тоді були найбільше зруйновані стіни та вежі.

Директор Державного історико-архітектурного заповідника у місті Бережани Василь Зорик зауважує, що на реставрацію лише зовнішнього вигляду замку потрібно приблизно 150 мільйонів гривень. На оновлення інтер’єру – теж необхідна значна сума коштів. Директор заповідника каже, сподівається, що під час програми «Велике будівництво» оновлять хоча б зруйновані вежі і стіни.    

Також до списку об’єктів культури, які мають оновити наступного року під час «Великого будівництва», увійшли Палац Потоцьких, Підгорецький замок, Національний заповідник «Хортиця» та чимало  інших історичних та архітектурних пам’яток, які зіграли вагому роль в  українській історії.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #замок, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реставрація, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: