У селі Лішня на Тернопільщині завершилася Всеукраїнська проща родин загиблих на сході бійців

Опубліковано:
9 Серпня, 2020

У селі Лішня Кременецького раойну завершилася Всеукраїнська проща родин загиблих військовослужбовців, вона тривала з 5 по 7 серпня. Участь у прощі взяли родини загиблих на сході України, побратими та ветерани АТО і ОСС із 18 областей.  

В останній день прощі, 7 серпня, у день Успіння святої праведної Анни, священники відправили богослужіння і освятили фігури святої Анни, яку встановили за кошти родичів загиблих воїнів. Богослужіння провів архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор.  Владика у проповіді наголосив: «Українська держава є сильною і повинна відстояти свою незалежність, посісти гідне місце серед інших народів. Наші захисники віддали свої життя, щоб завдяки їхній жертві українська держава росла і міцніла».

null

 

null

 

null

 

null

 

null

«Перш за все захід покликаний об’єднати та надати духовну підтримку матерям, батькам, дружинам, дітям та загалом родинам загиблих. Для них важливо, аби наших спільних захисників пам’ятали», – розповів організатор прощі, протоієрей Андрій Любунь.

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лішня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: