Як відмиває бюджетні кошти Струсівський сільський голова Роман Бойко? (Відео)

Опубліковано:
11 Серпня, 2020

Мешканці сіл, які належать до Струсівської сільської ради, звинувачують сільського голову Романа Бойка у відмиванні та розтраті бюджетних коштів.

За словами місцевих, чиновник привласнює на ремонтних роботах десятки тисяч гривень, виписує собі величезні премії, а на потреби селищ коштів не дає. Люди кажуть, якщо Бойко піде на голову Микулинецької ОТГ, в їх селах не буде нічого, окрім дерибану та беззаконня.

«У Варваринцях ремонтували відрізок від центральної дороги до місцевої школи. Сільський голова списав близько 700 кубів каменю, це 100 машин щебеню. За два місяці цієї дороги вже не було. Засипав тут висівку глиняну, від якої була лише купа пилюки. А гроші де ділися? Він же мільйони положив в ту дорогу», – розповідає депутат Теребовлянської районної ради Ігор Бенько.

Ще одна проблема, з якою стикнулися люди – відсутність шкільного автобуса для дітей з навколишніх сіл.

Читайте також

Сільський голова Струсова Роман Бойко фігурує у численних кримінальних провадженнях

«Немає чим довозити дітей з сусідніх сіл. На автобус потрібно 100 тисяч гривень. Декілька років тому сільському голові пропонували співфінансування – держава давала гроші, йому тільки 100 тисяч з бюджету сільської ради треба було виділити. То він не дав. Все мотивує, що немає грошей. А собі на премії не шкодує. За два місяці, грудень та січень, він собі забрав 100 тисяч з бюджету сільської ради. А в селі нічого не робить. Сам за ті роки, що він при владі, розжився: машини, квартири собі понакупляв», – обурюється чоловік.

За словами депутата райради, Роман Бойко хоче балотуватися на голову Микулинецької ОТГ.

«Він хоче йти на голову ОТГ. Якщо Бойко висуне свою кандидатуру, я прошу людей не голосувати за таке, бо він буде працювати тільки на свою кишеню. А там бюджет, звичайно, буде більший, як в сільській раді», – каже Ігор Бенько.

Ще про один зухвалий випадок «відмивання» бюджетних коштів розповів житель села Струсів Ігор Дзвінка.

«Минулого року стався обвал стінки біля костелу. Сільська рада розпочала ремонт. Зробили кошторис проекту на 181 тисячу гривень. Роботи виконувало товариство «Вся Україна», до якого у нас є чимало запитань. По документах під час ремонту там нібито використали 21 куб важких бетонів, а по факту – старий камінь, толком не відчищений від вапна, переуклали наново. Сума матеріалів, які нібито тут використали, становила 35 тисяч гривень. На роботу машини, яка подає бетон, витратили 22 тисячі гривень. Насправді цієї техніки тут ніколи не було. Стояла невеличка побутова бетонномішалка, один майстер перемуровував цю стінку. За моїми даними, ці роботи обійшлися всього-на-всього у 15 тисяч. Тобто, тут просто переуклали старі матеріали, а міська рада прийняла роботи, оплативши 162 тисячі гривень», – говорить Ігор Дзвінка.

Крім цього, Струсівський сільський голова Роман Бойко фігурує у численних кримінальних провадженнях. Дерибан землі, відмивання бюджетних коштів, махінації навколо комунальних квартир – це далеко не весь список скандалів, у центрі яких за час свого керування опинився чиновник.

Місцеві зізнаються, багато кого Роман Бойко залякав. На тих, хто вирішив відстояти благополуччя села, «натравлює» всі можливі служби, «перекриває кисень» та змушує мовчати.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #голова, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #струсів, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: