Соціальна дистанція та гігієна: чого очікувати школярам Тернопільщини з 1 вересня

Опубліковано:
12 Серпня, 2020

З 1 вересня в школах області діти навчатимуться за новими правилами. Про це розповіла начальниця обласного управління освіти Ольга Хома.

Серед них, за її словами, дотримання дистанції під час навчання, у коридорах школи учні та вчителі мають бути у захисних масках. Також керівники шкіл мають облаштувати місця для обробки рук і температурного скринінгу. 

Соціальна дистанція та гігієна: чого очікувати школярам Тернопільщини з 1 вересня
 

Директор школи-ліцей ім. Н. Яремчука №6 Олександр Остапчук розповів, що з 1 вересня у школі навчатиметься 1215 учнів у 2 зміни. За його словами, у навчальному закладі обладнали 2 входи – для учнів основної та початкової шкіл:

“При вході буде спеціальний інструментарій для того, щоб убезпечити дітей від передачі заражень. Це звичайно дезінфектор, маски, термометр. Вимірювання температури буде проводити медсестра”.

Остапчук каже, що батьків до навчального закладу не пускатимуть:

“Батьки будуть чекати дітей на подвір’ї. Приводити, заводити до входу. Будуть стояти в нас старшокласники і малих дітей проводитимуть на поверх, де відбувається заняття”.

Щоб діти мали можливість навчатися дистанційно, до кожного кабінету у школі провели інтернет.

“У нас інженер провів скрізь інтернет до кожного кабінету. Урок можна вести в класі із записом. Дитина, яка вдома може бачити, що говорить вчитель. Тобто діти вдома, а вчитель в класі буде давати 20 хвилин пояснення так, щоб учні його бачили. Система в школі дозволяє це зробити”, – каже Остапчук.

За його словами шкільна їдальня працюватиме з 9 години до 16.30:

“Ми все закриємо плівкою, щоб було якнайменше доступу до продуктів, які видають наші працівники їдальні. Буде дистанція між учнями”.

Соціальна дистанція та гігієна: чого очікувати школярам Тернопільщини з 1 вересня
 

Директор ЗОШ №24 Ігор Каразія розповів, що навчання також проводитимуть у 2 зміни. Для учнів зробили 3 входи:

“На столі при вході в школу стоятимуть столи з дезінфекторами, із запасом масок і термометр безконтактний. Де медпрацівники мірятимуть температуру діткам і працівникам також”.

За словами Каразія, частину предметів проводитимуть на подвір’ї школи або в парку:

“Природознавство, основи здоров’я, образотворче і музичне мистецтво. Співати також на вулиці можна”.

На перерву учні виходитимуть по черзі.

“В початковій школі перерва вже не одночасна, а в старшій ми складемо певний графік і також розмежуємо перерви. І будуть чергові вчителі, які слідкувати за порядком, щоб діти з класу не пересікалися з іншими”, – розповів Каразія.

Начальниця обласного управління освіти Ольга Хома розповіла, яких рекомендацій мають дотримуватися школи у новому навчальному році відповідно до постанови головного санітарного лікаря:

“У кожному навчальному закладі мають бути засоби дезінфекції, де учні заходячи до навчального закладу мають дезінфікувати руки. При вході усім учням і педпрацівникам вимірюватимуть температуру безконтактними термометрами”.

За її словами, класи у яких більше 30 учнів класи ділитимуть на підгрупи і вони навчатимуться позмінно.

“Ті предмети, які можливо проводити дистанційно, опрацьовувати матеріал самостійно учні це будуть робити”, – розповіла Хома.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #1 вересня, #карантин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #освіта, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: