Чи винні коні, коли фермер фермера не розуміє?

Опубліковано:
14 Серпня, 2020

1912 року видатний український письменник М.Коцюбинський видав новелу «Коні не винні», в якій зобразив такого собі землевласника Аркадія Петровича Малину. Декларуючи право селян на землю, він був готовий із зброєю руках захищати її від них, чим увійшов до світової класики як уособлення блюзнірства, популізму і невігластва.

Так і сьогодні, відвідавши ІІ Всеукраїнський фермерський форум, я став учасником запеклих дискусій з окремими господарями, які не хочуть бачити своїх недоліків та недолуго перекладають їх на совість інших. Мало того: обвинувачують всіх і вся, хто навпаки захищає їхні права і свободи.

Ви знаєте, я низько схиляю голову перед фермерами, бо і сам колись розпочинав із цього свій трудовий шлях, який навчив мене цінувати людей справи. Саме тому останні роки я тільки тим і займаюся, що захищаю їх та намагаюся вирішувати ті проблеми, які, на жаль, ще виникають. А проблем вистачає завжди.

Разом з тим я ніколи не потерплю, коли у всіх своїх гріхах, особистих недопрацюваннях, системних упущеннях, які тягнуть складні та нерідко непоправні для української економіки наслідки, дехто з фермерів звинувачує виключно поліцейських, які насправді дійсно захищають їх та їхнє майно, попереджають силові протистояння і діють в рамках своїх, на жаль, украй обмежених повноважень.

На жаль, не всі фермери, як і правоохоронці, кристально чесні, але ми з цим боремося, самі їх викриваємо, суворо караємо. Тому для того ми просимо суспільство надавати конкретну інформацію і допомогу у викритті «перевертнів у погонах». Така ж система лояльності має бути і в середовищі фермерів.

Саме тому сьогоднішній накал у розмові з означеної тематики – прикре повторення типового українського сюжету з новели М.Коцюбинського, якому давно пора покласти край. Інакше таке фермерське блюзнірство так і буде нескінченним та, на жаль, не покараним суспільством.

Насправді я бачу тут інші виклики, які має вирішувати вельми поважний Форум: як унебезпечити людей праці на землі від постійних експериментів, надати їм максимальну підтримку та, якщо хочете, сформувати ефективну державну політику. Певен, прихильників такого підходу абсолютна більшість.

Михайло Апостол

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: