У день міста в Тернополі відбувся «Слічний шпацер»

Опубліковано:
29 Серпня, 2020

28 серпня, до Дня міста у Тернополі пройшов цікавезний історично-розажальний захід – “Слічний шпацер”. Організували його дві натхненних панянки-тернополянки, засновниці громадської організації  “Жіноче коло” Олеся Чванкіна та Лариса Овчарук. Прогулянка-екскурсія слідами жінок, які прославили Тернопіль, та історичний квест  стали чудовим подарунком рідному місту до 480-річчя.

– Для нас залишилося практично невідомими багато жінок, які прославили наше місто далеко за його межами. Вони варті того, щоб ми про них знали та пам‘ятали!- пояснили організаторки.

Шпацер вдався на славу. В сукнях та капелюшках, з атрибутами  ретро-стилю (парасольками, довгими намистами, сумочками), а, найголовніше, чудовим настроєм, учасники прогулювались вуличками Тернополя, слухаючи розповіді про видатних жінок  від дослідниці історії Тернополя Лілії Берник. На різних локаціях (починаючи від Тернопільського Замку та завершуючи біля пам’ятника оперній співачці світового рівня Соломії Крушельницькій) послідовно виконували завдання, підготовлені знаною майстринею таємничих історій Аллою Рожко, збирали нагород-“шпацерики”, виборюючи таким чином собі титули (княжни, шляхетної панянки тощо), почули ретро-мелодію, що звучала колись давно у файному місті,  і навіть дізналися  рецепт смаколика із записника згаданої співачки. Впродовж прогулянки на фоні історичних споруд фотограф Тетяна Бродзяк також  у  ретро-стилі фіксувала миті. А на завершення подорожі учасників чекав вражаючий сюрприз: міні постановка театральної студії “Третій дзвінок” про життєвий шлях Соломії Крушельницької. Під чарівні звуки  скрипки прекрасна Соломія (акторка студії) розказувала свою історію.

 Було цікаво, пізнавально, антуражно! Враження та неймовірно позитивні емоції в учасників шпацеру струменіли через край. Це проглядалося в очах, усмішках та словах вдячності організаторкам. Задум геніальний – втілення шикарне, відтак всі розуміли, скільки докладено зусиль для його організації та проведення. І, як справедливо зазначила Алла Рожко, оскільки такий захід є дебютним у тому форматі, в якому проведений, то “цей шпацер та його сміливих учасниць нащадки згадають у плині літ ”.

Я там була, соковиті емоції та враження пила. У душі – неймовірно приємний післясмак: від побаченого, почутого та відчутого.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день міста, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шпацер
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: