Під час сьомого пленарного засідання 14 сесії Тернопільської обласної ради, яке відбулося 25 вересня, депутати проголосували за відставку Уряду.

У звернені йдеться, що новосформований Кабінет Міністрів України на чолі з новим Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем вже за короткий час своєї роботи показав повну неспроможність протистояти викликам, перед якими постала Україна. Зокрема, через нездатність Дениса Шмигаля фахово організувати роботу Кабінету Міністрів, виконавчою владою не виконуються зобов’язання з перерахування субвенцій місцевим бюджетам, передовсім не забезпечено фінансування в повному обсязі галузі охорони здоров’я області. А обіцянка Прем’єр-міністра надати області 30 млн гривень на облаштування обласної інфекційної лікарні виявилася пустослівною. Такими ж голослівними виявилися слова Уряду, щодо придбання медичної апаратури, яка необхідна медичним закладам Тернопільщини для лікування хворих на COVID -19.

Ще одним прикладом нефаховості і безвідповідальності Кабінету Міністрів стало віднесення міста Тернополя до «червоної» зони, як території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID–19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

«Ми, депутати Тернопільської обласної ради, вважаємо прийняте Урядом рішення про віднесення міста Тернополя до «червоної» зони політично вмотивованим, і підтримуємо позицію Тернопільської  міської ради, в  тому числі щодо відставки Уряду», – йдеться у повідомленні Тернопільської міської ради.

Депутати вважають, що необхідно передати до повноважень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування віднесення відповідних територій до зон за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Звернення розглянути діяльність Кабінету Міністрів України направили до Президента України і Верховної Ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Денис Шмигаль, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільська обласна рада, #тернопільські новини, #уряд
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: