В світі коронавірусною інфекцією заразились понад 30 млн чоловік

26.09.2020 18:13   Джерело: Тернопільське МВ УВД ФССУ
Опубліковано : Новини Тернопілля

В світі коронавірусною інфекцією заразились понад 30 млн осіб. Карантин увійшов у наше життя численними засторогами та правилами, які життєво необхідно дотримуватись. Маска стала важливим засобом захисту суспільного здоров`я. Найкращий захист, який маємо зараз - запобігання, стримування інфекції: носіння масок, миття рук, соціальне дистанціювання і обережне ставлення до масових скупчень людей.

Г. Кривокульська, завідувач сектору обґрунтованості видачі листків непрацездатності Тернопільського міського відділення УВД ФССУ в Тернопільській області, нагадує застрахованим особам про виплати, які належать у випадку ізоляції від COVID – 19 та інших випадках:

- Тернопільське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області здійснює фінансування 50% втраченого заробітку через ізоляцію від COVID – 19 на підставі оформленої заяви-розрахунку роботодавця та листка непрацездатності працівника із зазначенням причини тимчасової непрацездатності – 11 «ізоляція COVID – 19».

Право на допомогу від Фонду мають застраховані особи за період перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров`я, в тимчасових спеціалізованих шпиталях, а також на самоізоляції під медичним наглядом, у зв`язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної інфекції, а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемії. Потребу в самоізоляції та видачу листка непрацездатності визначає сімейний лікар та лікар-епідеміолог.

Особам, які перебувають на самоізоляції під медичним наглядом, обсервації у зв’язку з протидією COVID – 19, крім хворих осіб, листок непрацездатності виплачується Фондом соціального страхування у розмірі 50% середньої зарплати (доходу) не залежно від страхового стажу. Медичним працівникам на самоізоляції від коронавірусу виплачується лікарняний листок у розмірі 100%.

Згідно листа МОЗ України від 13.05.2020 року № 03.4-26/13138/2-20 – лікуючі лікарі власноручно, в листках непрацездатності вказують «Ізоляція від COVID – 19» - 11, як причину непрацездатності для такої категорії застрахованих осіб на строк, визначений законодавством та галузевими стандартами сфери охорони здоров`я.

Застраховані особи, що захворіли або госпіталізовані з підозрою на коронавірус, отримують соціальні виплати через тимчасову втрату працездатності, розмір виплат залежить від страхового стажу та середньої зарплати працівника. Фінансова допомога виплачується Фондом соціального страхування України з 6 дня тимчасової непрацездатності і до повного одужання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільське МВ УВД ФССУ  

Коментарі