Характерні ознаки COVID-19, яким ви, можливо, вже й перехворіли

Опубліковано:
27 Вересня, 2020

Британські вчені з Оксфордського універститету провели дослідження і припустили, що поширення коронавірусу по світу почалося задовго до того, як ця інформація була підтверджена офіційно. На основі цього фахівці зробили висновок, що COVID-19 перехворіло більше людей, ніж ми думаємо. Вони назвали п’ять симптомів, які можуть вказувати на те, що людина вже заразилася коронавірусом, але не зрозуміла цього.

Втрата нюху

Один з основних симптомів коронавирусной інфекції – втрата нюху. Як вважають вчені з Гарвардської медичної школи, деякі клітини в носі містять білки, за якими коронавірус і б’є в першу чергу. Саме так інфекція проникає в організм. Вчені вважають, що люди, у яких з’явився тільки цей симптом, є одними з головних рознощиків коронавируса, так як самі не розуміють, що вже заражені.

Біль в животі

Вона може бути як наслідком розвитку пневмонії в нижніх частках легких, так і самостійним симптомом.

Діарея

Згідно з даними дослідження 204 пацієнтів в Ухані, де і почалася епідемія коронавируса, майже у половини хворих було виявлено цей симптом.

Кон’юнктивіт

Легкий фолікулярний кон’юнктивіт теж може бути симптомом коронавируса. Як він може виражатися: налиті кров’ю очі, печіння в області очей, скупчення гною, який прилипає до вій, свербіж в очах.

Втома

Почуття надзвичайно сильної втоми також може бути симптомом коронавируса. Варто звернути увагу на цей симптом, якщо це почуття не є звичним для людини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хвороба
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: