У Тернополі провели традиційні змагання першості області зі спортивно-туристського орієнтування в паркових зонах (Фото)

30.09.2020 11:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Цьогорічні традиційні змагання на першість області зі спортивно-туристського орієнтування в паркових зонах в рамках Всеукраїнських масових спортивних заходів «Спорт для всіх в парках і скверах», присвячені Всесвітньому дню туризму, відбулися у парку «Національного Відродження» в Тернополі. Для участі у заході зібралась команда прихильників здорового способу життя різного віку, які мають велику жагу до перемоги. Урочистий настрій відкриття та інтрига нагород спонукали учасників до перемоги.

Розповідає головний суддя змагань Роман Романишин: «І ось момент старту настав, поставивши перед кожним випробування, а саме пошук контрольних пунктів, що були розташовані на теренах парку. Молодшим учасникам вікових груп 10-14 років та 35 річним і старшим, а також сімейним парам необхідно було віднайти КП за вибором. Завдання для інших вікових груп – орієнтування у заданому напрямку із поступовим зростанням номерів. Ті учасники, які віднайшли більше контрольних пунктів за коротший проміжок часу, і здобули почесні місця у турнірній таблиці».

Отже, у віковій групі 10-12 років серед дівчат переможницею стала Ірина Петрик, а відповідно ІІ і ІІІ місця здобули Вікторія Громадюк та Єва Овод.

Серед хлопців у цій віковій групі фінішну стрічку першим перетнув Ярослав Николайчук, а ІІ і ІІІ місце посіли Арсен Ткачук та Сергій Юнь.

У віковій групі 13-14 років серед дівчат перемогу здобула Христина Бута, а ІІ і ІІІ місця отримали Діана Пашинська та Діана Коновалова.

Серед хлопців у вищеназваній віковій групі фінішну стрічку першим перетнув Віталій Вівчаровський, а ІІ і ІІІ місце здобули Богдан Безушко та Олег Сталенний.

У віковій групі 15-16 років серед дівчат першість очолила Ірина Ляшко, а на ІІ і ІІІ місці були Надія Клачинська та Вікторія Коршунова.

Серед юнаків у цій віковій групі фінішну стрічку першим перетнув Любомир Коваль, а ІІ і ІІІ місця у Максима Бородая та Дениса Цупка.

У віковій групі 17-18 років серед дівчат першість очолила Христина Легка, а другу сходинку посіла Каріна Андрусик.

Серед юнаків переможцем став Мар’ян Цапай, а ІІ і ІІІ місце здобули Максим Кіндзерський та Андрій Клачинський.

У віковій групі 21-34 років серед жінок перемогла Юлія Радецька, а другу сходинку посіла Ірина Хай.

Серед чоловіків перше місце виборов Андрій Кучмай, а ІІ і ІІІ місця здобули Олег Клачинський та Андрій Демчук.

У віковій групі 35 років і старші серед жінок переможцем стала Галина Фалінська, а ІІ і ІІІ місце у Тетяни Грухіної та Надії Шинкарчук.

Серед чоловіків перше місце виборов Тарас Серба, а другу сходинку посів Анатолій Цибульський.

Окрема категорія спортсменів «сімейні пари» – діти віком до 10 років та їхні батьки. У цій номінації переможну фінішну стрічку перетнула Тетяна Єрмакова із сином Леонідом, ІІ місце здобули Тетяна Яріш, Олесь Баран із донькою Анною.

Змагання були організовані спільною працею Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді (директорка Оксана Пшенична) та Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (директор Володимир Ванджура).

Після багатоденного очікування стартів в умовах карантину, цьогорічний день змагань залишиться у пам’яті учасників як осінній та дощовий, але змагання відбулись з відчуттям самореалізації учасників та втіленням їх задумів на рахунок сьогодення і майбутнього, - переконаний головний суддя Роман Романишин.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі