У Тернопільському краєзнавчому музеї відкрилась виставка «Гармонія контрастів»

Опубліковано:
11 Листопада, 2020

Надали можливість тернополянам та гостям міста поринути холодного листопаду у теплий світ мистецтва два художники з Тернополя: Микола Мамчур та Оксана Дученчук.

Микола Мамчур – ветеран війни, майстер спорту  з боксу, рукопашного бою, володар чорного поясу з контактного карате. Своїм хистом вже багато років  славить рідну державу. Картини пана Миколи виставлялись та є в приватних колекціях багатьох країн. Оксана Дученчук – ілюстраторка підручників та художніх творів.  Два митці (вчитель та учениця) надали свої полотна, на яких в різних жанрах різними техніками  зображено різні сюжети, але і картини, і авторів гармонійно поєднує любов до життя та дослідження його своєю душею. Звідси і назва виставки.

Відкриття відбулось в затишній атмосфері, під супровід живої музики. Відвідувачі не просто переглядали полотна, бо споглядаючи, одразу працювала думка,  народжувалися  філософські роздуми, виникали незвичні асоціації. Козацька, релігійна тематика, каламбури –  дуже цікаві та з глибинним змістом роботи художника. Окремі картини пана Миколи  – як кадри з фільмів фентезі чи епохи середньовіччя. Пані Оксана  для виставки надала здебільшого пейзажні роботи. А особливо зворушливі  її дитячі портрети, які ніби випромінюють дитячу невинність та чистоту душі.

Це не перша спільна виставка митців. І попереду – нові задуми, плани. Зокрема, Микола Сергійович уже виношує ідею двох серій картин на історичну та екологічну тематику в сучасному контексті. А душа жінка переповнена любов’ю, яка є джерелом її натхнення, то ж виливатиме надалі  її на полотно.

Пропонуємо переглянути деякі картини, а особисто відвідати виставку можна протягом місяця.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #картина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: