І ті з нас, котрі залишаться в живих – позаздрять мертвим

Опубліковано:
8 Жовтня, 2016

Тут деякі персонажі читають аналітичні прогнози військових фахівців НАТО про можливий конфлікт з Росією і з нетерпінням очікують, коли вже дві супердержави почнуть грати у бадмінтон міжконтинентальними балістичними ракетами.

Можна зрозуміти їх дитяче бажання покликати старшого брата, але нам від того стане тільки гірше. Як показує історія, коли сильні зайняті з’ясовуванням стосунків, то слабким просто торба настає.

І ті з нас, котрі залишаться в живих – позаздрять мертвим, як казав одноногий класик з папугою на плечі.


Взагалі, було б добре якось дискредитувати саме поняття війни.


Таким масовим гіпнозом по інтернету, щоб при слові “війна” в людини починались судоми, рвота, діарея, тряслись руки і рясно обдавало потом. Щось типу як кодують алкоголіків.


Щоб воювати з кимось за будь-які інтереси стало найбільшим позориськом. Вшити у підсвідомість відчуття дикого сорому за будь-який військовий бюджет.


Щоб людство тренувалось дипломатичними методами обговорювати свої конфлікти.


Хто трохи читав Лема (принагідний цьом вам усім^^)), пам’ятає його роздуми з цього приводу – бетризація (щеплення проти агресії) у “Поверненні з зірок” чи шустрування (розумні мікрочастинки, котрі відчувають злі наміри кожної людини і кам’яніють, не даючи рухатись) у “Огляді на місці”. Чи про розвиток озброєння усіх країн на Місяці як спосіб уникнути раптових воєн – щоб почати війну з сусідньою країною, потрібен був час щоб спустити свої гармати і танки з Місяця:)


Але старий Лем вмер, розчарований людством загалом. Його можна зрозуміти, він жив у справжньому Львові, а потім прийшли німці і зруйнували все, що було йому цінним. І що це не стало уроком взагалі ні для кого.


Дивує, як легко люди втягуються у конфлікти.


Як легко вони маніпульовані та керовані.


Стара методика часів СССР – об’єднати країну, бо всі навколо наші вороги – прекрасно діє зараз в Росії.


Путіну дуже на руку, щоб весь світ вважав росіян під*расами.


І що ми робимо? Ми вважаємо росіян під*расами. Нам, безперечно, дали всі підстави для цього. Але яка перспектива? Жодної.


І от ці всі розмови про третю світову мене дуже сильно напружують.


Бо це все подається з якоюсь прихованою урочистістю, як і у попередніх світових. Як річка, котра змиє всі наші поточні гріхи.


А буде просто чергова масакра.

 

Володимир Гевко

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: