Пам’яті видатної жінки Тернополя буде присвячене друге видання альбому «Таїна Пінзеля»

Опубліковано:
23 Серпня, 2016

Ми всі понесли неповторну втрату – пішла з життя Віра Стецько -мистецтвознавець, краєзнавець, пінзелезнавець, музейний працівник, громадська діячка і славна українка!

 

Ми познайомилися більше п’яти років назад. Тоді Віра запалила в мені любов до спадщини українського скульптора XVIII століття Яна-Георга Пінзеля, який жив творив в Тернопільщині в місті Бучач. Її історії про те, як вони разом із Борисом Возницьким збирали по церквах робити видатного митця, які мали бути знищені комуністичною владою, її справжня любов до своєї справи, високий рівень професіоналізму при високих моральних особистих якостях захопили мене! Ми видали тисячу примірників альбому «Таїна Пінзеля», які ми безкоштовно передали в бібліотеки, музеї, школи, дитячі будинки. Провели більше п’ятдесяти презентацій альбому та фільму «Таїна Пінзеля – від Бучача до Лувру».

 

Я бачив її очі, коли ми були на відкритті виставки Пінзеля в Луврі чотири роки назад. Тоді на очах Віри були сльози радості і гордості, адже вперше Україна була представлена в такому славетному музеї і саме роботами Пінзеля!

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найсвітліша Віра нашого міста

 

В останні два роки ми працювали з Вірою над другим виданням альбому «Таїна Пінзеля», де має бути показано ту. як українська барокова культура була представлена в Луврі і як вплинула творчість Пінзеля на підняття репутації України в європейській спільноті.

 

Друге видання ми плануємо видати за два місяці і присвячуємо його світлій пам’яті Славетній Жінці України Вірі Стецько, яка прожила коротке, але достойне життя.

 

Вічна пам’ять!

 

 

Тарас Демкура

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: